Trip Blog Car Hire Worldwide
Travel resources and guides for your holidays in most popular travel locations around the world.

Farmec, curiozitate, mister, Castelul Iulia Hasdeu.

Farmec, curiozitate, mister, Castelul Iulia Hasdeu.

Azi va fi vorba de un castel, dar nu sa ne faca sa ne simtim printi sau printese. Este vorba de Castelul Iuliei Hasdeu. Farmec, curiozitate, mister, doar asa as putea descrie locul.  

Castelul Iulia Hasdeu este situat in localitatea Campina, din Judetul Prahova ( la doar 30 km de Ploiesti) . Acesta a fost intre 1893-1896, de catre scriitorul si istoricul roman Bogdan Petriceicu Hasdeu, in memoria fiicei sale Iulia Hasdeu. 

Loc vizitat de o multime de turisti, motivul este probabil, un soi de basme, ce s-au transmis de-a lungul timpului referitor la acest castel. Ce este cert, design-ul si forma sunt unice, la fel si cea in numele careia a fost construit acest loc.

Iulia Hasdeu, se spune ca a fost un geniu, la varsta de 2 ani si jumatate se familiariza cu alfabetul, la 8 ani absolvea scoala primara si in scurt timp debuta si literar, la 11 absolvea gimnaziul Sf Sava si urma concomitant cursurile conservatorului muzical din Bucuresti, la 16 ani, lucru cu adevarat extraordinar pentru acea perioada, paseste pe taramurile Frantei.

Ca sa retraim o parte din misterul ce inconjoara acest castel, am ascultat o parte din legendele transmise din vorba in vorba, din oamenii din imprejur dar si de dincolo de granita cu Carpatii. Faptul ca tatal Iuliei, Bogdan P. Hasdeu ar fii facut acele sedinte de spiritism pentru si cu fiica lui, si acea locuinta i-a fost dictata in vis de catre ea, cum sa fie construit, nu afce decat sa insateasca misterul si cel putinsa fii curios in a calatorii inspre Castelul Iuliei Hasdeu, n-am sa zic mai multe, cel mai bine pentru fiecare dintre voi, este sa auziti voi povesti, nemuritoare de zeci de ani despre aceasta minunata familie. 

Ca si relaxare, la un fir de iarba verde, v-as invita la iesire cu prietenii, in Poiana Marului, undeva in apropiere de Campina, este un deal unde se leaga prietenii stranse si se dau zambete sincere.

Oriunde, doar cal;atoriti, si incepeti cu Romania. Drum senin!

Comments

comments